Superrychlé zeleninové rizoto s tofu a jarní cibulkou

Mám ráda jídla, která vykouzlíte během 15 minut, jsou zdravá, jednoduchá a ještě k tomu se po nich jen zapráší. Přesně takové je moje superrychlé rizoto, které dělám ve dnech, kdy skutečně nemám tolik času si s jídlem hrát. A také má ingredience, které mám prakticky vždycky po ruce.

Vegetariánské | 2 porce

Ingredience:

120-150 gramů rýže basmati (podle toho jak pestré máte rádi rizoto)

2 lžíce arašídového oleje (nebo jiný vhodný pro pečení)

1 jarní cibulka

½ červené cibule

1 balení mražené zeleniny (já zde použila dražší mexickou směs)

1 balíček uzeného tofu

Kari, sůl a pepř na dochucení

Směs koření Gomasio (můžete použít místo soli)

Špetka sušeného chilli (pokud si chcete pokrm přiostřit)

Čerstvá petrželka

Postup:

Uvaříme si basmati rýži dle návodu (trvá to necelých 10 minut), do rýže nasypeme trochu koření kari, aby získala hezkou žlutou barvu. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli, tofu na kostičky a rozmrazíme zeleninovou směs. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme červenou cibuli s případným chilli a restujeme. Po změknutí cibule přidáme tofu, okořeníme Gomasiem a kari. Poté přidáme zeleninovou (hlavně okapanou!) zeleninovou směs a chvíli restujeme. Na závěr přidáme jarní cibulku a vmícháme uvařenou basmati rýži. Dle chuti přidáme sůl, pepř a nakonec vmícháme čerstvou petrželku.

Tip: Místo uzeného tofu můžete použít kuřecí maso nebo klasické tofu.

Další doporučený recept: Penne s pórkem a sušenými rajčaty

————————————————————————————————————————————————————–

Zdravé dochucovadlo GOMASIO

Pokud nechcete stále používat klasickou sůl, je pro vás Gomasio ideální změnou. Jedná se o mořskou sůl, která je smíchána se sezamovými nebo jinými semeny. Díky tomuto poměru složení neutralizuje překyselení krve a tím zmírňuje únavu. Já s oblibou používám variantu Mořská sůl – sezamové semínko – Lněné semínko. Můžete si jej vyrobit sami doma anebo zakoupit v BIO ochodech. Já jej kupuji na www.bioweb.cz

1 komentář u „Superrychlé zeleninové rizoto s tofu a jarní cibulkou

Komentáře nejsou povoleny.