Šlehačková bábovka ze špaldy

Pro někoho jsou možná bábovky trapně otřepanou záležitostí, já je mám ale ráda. Hlavně ten ten pocit, když ji vyklápíte a prostě máte ten dětský pocit, když se vám povede bábovka! Hurá! Bábovku můžete udělat na tisíce způsobů a taky se dobře krájí. Protože nefandím bílému cukru ani mouce, použila jsem mouku špaldovou a cukr tmavý.

Ingredience:

1 šlehačka (ideálně v BIO kvalitě)

4 vejce

220 gramů špaldové mouky

1 prášek do pečiva bez fosfátu

200 gramů tmavého cukru

2 lžíce kakaa vysoké kvality

Postup:

Smícháme všechny ingredience (mouku nejdříve s práškem do pečiva) kromě kakaa. Nalejeme 2/3 těsta do vymazané a kokosem vysypané formy. Já ráda používám silikonovou formu, kterou nemusím vymazávat a těsto se v ní vůbec nelepí. Zbytek těsta smícháme s kakaem a doplníme do formy. Pečeme cca 30 minut při 170 stupních. Bábovku otestujte špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotová.