Penne s pórkem, žampiony a sušenými rajčaty

Bílé těstoviny jsem absolutně vyřadila díky jednoduchým cukrům, které obsahují, ze svého jídelníčku. Občas si ale dopřeji celozrnné, které mají komplexní sacharidy a nedělají nám nepořádek v hladině našeho krevního cukru. Tentokrát jsem vyzkoušela jemnou kombinaci pórku, žampionů a sušených rajčat, jejichž chuť jsem navíc zjemnila ricottou a parmazánem. Zde je tedy recept.

Ingredience:

250 g celozrnných penne

1 menší pórek

4 velké žampiony

5 kousků sušených rajčat v oleji

Hrst piniových oříšků

3 polévkové lžíce ricotty

2 lžíce kvalitního bílého vína (nemusíme)

Parmazán pro posypání

Rozmarýn, sůl a pepř na dochucení

 

Postup:

Pórek osmahneme na olivovém oleji, přidáme žampiony, ochutíme rozmarýnem a solí. Podlijeme vínem a chvíli dusíme. Přidáme sušená rajčata, vmícháme uvařené penne (podle citu, můžeme jich dát i méně), dochutíme ricottou, piniovými oříšky a dosolíme dle chuti. Podáváme s kousky parmazánu a čerstvým pepřem.

Tip:

Piniové oříšky můžete lehce opražit, ale pozor, stačí jim na pánvi doopravdy jen chvíle.

Když se tohle jídlo vařilo…

Bylo naprosto vyhovující Márovi a Dádovi, mým nevlastním synům :o) Naproti tomu můj muž úplně (jen částečně) uchvácený nebyl, protože má rád těstoviny pálivé a tomatové.