Čočkovo-mrkvová kaše s kapustou v konopném pestu

Objevila jsem další báječnou kombinaci červená čočka – růžičková kapusta. Nejdříve tu byla jen chuť na čočku a kaši, ale co k ní. Na bílkovinu ani čerstvou zeleninu chuť nebyla. A tak jsem pustila mozkovou kombinatoriku na plné brátky a vznikl z toho pokrm hoden publikování. Možná se vám bude zdát název překombinovaný, ale až ochutnáte všechny ty dobroty dohromady, pochopíte, že se nedal zkrátit.


Ingredience:

2 šálky červené čočky

1 větší mrkev

1 BIO zeleninový bujón

Špetka miso pasty (nemusí být)

Hrst klíčků dle chuti

6 – 20 kousků růžičkové kapusty (dle počtu strávníků)

Hrst čerstvé bazalky

Kvalitní olivový olej

Mořská sůl

2 polévkové lžíce konopného semínka

Postup:

Nejdříve si připravíme kaši. Červenou čočku propláchneme, přidáme vodu, zeleninový bujón, na kousky nakrájenou mrkev a dáme vařit. Až se ingredience uvaří (mrkev zdržuje nejvíce), přidáme trochu miso pasty a necháme odpočinout. Po chvíli slijeme přebytečnou vodu a pomocí ručního mixéru zpracujeme do hladké kaše. Růžičkovou kapustu omyjeme a uvaříme ideálně na páře, trvá to pár minutek. Mezitím si připravíme pesto tak, že dáme bazalku spolu s olivovým olejem a konopným semínkem do mixéru a umixujeme dohladka, osolíme dle chuti.

Uvařenou kapustu obalíme v konopném pestu a spolu s čočkovou kaší ozdobenou klíčky podáváme.