Tymiánové rizoto s shitake a ricottou

Jednoduchý, lehký obídek, který vás díky kombinaci tymiánu, ricotty a citrónu určitě chuťově oblaží.

Recept je pro dvě osoby, ale můžete rýži podávat i k bílé rybě jako přílohu, poté vystačí pro 4 osoby.

Já si k rizotu dala čerstvý hlávkový salát s jednoduchou zálivkou (olivový olej, balsamico, pepř), maximální spokojenost 🙂

Ingredience:

1 menší hrnek basmati rýže

1 malá brokolice

1 mrkev

5 větších hub shitake

Čerstvý rozmarýn

2 lžíce ricotty

Olivový olej

Citrón

Fleur del Sel a pepř na dochucení

Bílé víno na podlití

Postup:

Uvaříme basmati dle návodu. Mezitím si nakrájíme brokolici a houbičky, nastrouháme mrkev a rozmarýn. Zeleninu a houby orestujeme na pánvi, podlijeme vínem, osolíme a necháme chvíli dusit (tak, aby nám zelenina zůstala pevná a čerstvá). Přidáme uvařenou rýži, promícháme, přidáme ricottu a čerstvý tymián. Prohřejeme a dochutíme fleur del sel, pepřem a zakápneme citrónem.

Já jsem si rizoto ještě posypala zlehka parmazánem a neodolala jsem zakápnout jej olivovým olejem s citrónem od Jamie Olivera 🙂 K tomu salátek a o blaženost bylo postaráno!